Nieuws

Directeur Sjarel Ex van Museum Boijmans Van Beuningen en oprichter van Lakeside Collection Ali Keles hebben op 7 oktober 2021 een langjarige huurovereenkomst getekend, waarbij Lakeside Collection zich verbindt tot een privé compartiment in Depot Boijmans Van Beuningen

  • Persbericht
  • oktober 2021
  • Rotterdam - Nederland
Museum Boijmans Van BeuningenLakeside Collection

Directeur Sjarel Ex van Museum Boijmans Van Beuningen en oprichter van Lakeside Collection Ali Keles hebben op 7 oktober 2021 een langjarige huurovereenkomst getekend, waarbij Lakeside Collection zich verbindt tot een privé compartiment in Depot Boijmans Van Beuningen.

Lakeside Collection is trots en dankbaar om samen te werken met Museum Boijmans Van Beuningen. In 2021 verhuisde de collectie naar het eigen compartiment in Depot Boijmans van Beuningen, met daarin een expositieruimte, artist-in-residence, een opslagruimte en boardroom, in totaal 173 m².

Depot Boijmans Van Beuningen is het eerste publiek toegankelijke museum depot ter wereld, dat de volledige 151.000 kunstwerken van de collectie van herbergt. Op 5 november 2021 wordt het Depot officieel geopend door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander der Nederlanden. De voortzetting van de relatie komt voort uit de wens om het museum te ondersteunen en de Lakeside Collection verder te laten groeien in een inspirerende en bloeiende omgeving.

Depot Boijmans Van Beuningen is gekozen vanwege de professionaliteit en gecontroleerde omgeving, niet alleen qua veiligheid maar ook vanwege de uitstekende fysieke omstandigheden waaronder de kunstwerken door museumexperts met zorg zullen worden bewaard voor restauratie en onderhoud.

Voor meer informatie over Depot Boijmans Van Beuningen:
https://www.boijmans.nl/depot