Nieuws

Interview met Ali Keles in Elsevier

  • Persbericht
  • februari 2022
  • Rotterdam - Nederland
ElsevierTandheelkundegroep Logo

Ron Kosterman

Interviewer Elsevier

Guido Benschop

Fotograaf Elsevier

Delen van het interview:

De Rotterdamse ondernemer Ali Keles (38) bracht een deel van zijn kunstverzameling onder in het Depot Boijmans Van Beuningen. Hij bevraagt zichzelf continu. “Wat wil de mens Ali?”

Ik wil, als ik mijn ogen ooit sluit, het gevoel hebben dat ik wat zinnigs heb gedaan.


Keles praat rustig. Hij denkt vaak lang na.

Het laatste wat ik wilde, was dat dat compartiment een elitaire plek zou worden. Dat is niet wie ik ben en wat ik vertegenwoordig. Ik wilde mezelf verantwoorden, ik zocht naar een legitimatie. Ik wilde de ruimte ook tot leven brengen. Niet alleen maar werk ophangen en af en toe rouleren. De legitimatie is voor mij dat er een jonge kunstenaar kan werken.


De Lakeside Collection telt ruim tachtig werken van zo’n vijftig kunstenaars.

Ik heb echt een affectieve relatie met kunst. Ik word verliefd en wil het dicht bij me hebben. Daar begint het mee. Ik kijk er vaak naar. Soms raak ik ontroerd, soms moet ik lachen.


Zijn investeringsmaatschappij heet Lakeside Capital Partners. Vraag Keles wat hij is en hij zegt: een enabler – ofwel: iemand die dingen mogelijk maakt.

Ik ben een soort architect, een puzzelaar. Ik breng ideeën, mensen en middelen bij elkaar en zorg voor een structuur. We hebben geen exit-strategie. Het gaat me om de lange termijn, om bedrijven bouwen, samen met directies.

 

Om het volledige interview te lezen:

https://www.ewmagazine.nl/nederland/achtergrond/2022/02/keles-wil-impact-hebben-zijn-vurige-wens-5421w/

PDF Versie