Nieuws

Interview met Ali Keles in Het Parool

  • Persbericht
  • februari 2021
  • Rotterdam - Nederland
Het ParoolLakeside Collection

Oscar van Gelderen & Manuela Klerkx

Interviewer Het Parool – Gallery Viewer

Delen van het interview:

Wat betekent kunst voor u?

“Kunst is voor mij een vorm van vrijheid, een manier om mij te ontdoen van de dagelijkse concrete werkelijkheid en meer abstract, op afstand, ervaringen op te doen. Kunst nodigt uit tot kritisch denken en is een vorm van vastleggen van de weerspiegeling van ons maatschappelijk bewustzijn en geweten.”


Heeft u kunst van huis uit meegekregen?

“Vanuit huis was er behoudens bezoek aan musea niet per se een actief bewust leven in de kunsten. De echte start van de ontwikkeling in de kunst kwam later toen ik op uitnodiging van boezemvriend Mark Mouthaan en diens vader Floor de opening van de kunstbeurs PAN bezocht. Langzaamaan, door vooral veel te gaan kijken en ervaren, heb ik mijn weg gevonden.”


Hoe vaak per jaar koopt u kunst?

“Dit hangt volledig af van hetgeen zich lopende het jaar voordoet, van de werken die je tegenkomt en die van kunstenaars waar je al langer mee bezig bent. De laatste jaren hebben wij een bedrijfscollectie opgebouwd, genaamd Lakeside Collection, en zijn we lid geworden van de Vereniging Bedrijfscollecties Nederland.”


Is het belangrijk dat u en uw partner het altijd eens zijn over een aankoop?

“Ik ben redelijk vrij om aankopen naar eigen inzicht te doen; privé ook omdat er geen partner in beeld is. Zowel privé als voor de bedrijfscollectie laat ik mij adviseren. Het begint bij kunst zoals een liefdesrelatie begint met verliefdheid.”

Om het volledige interview te lezen:

Nederlandse versie: https://www.parool.nl/kunst-media/ali-keles-het-begint-bij-kunst-met-verliefdheid~b802fc5e

Engelse versie: https://galleryviewer.com/en/article/511/ask-an-art-collector-ali-keles