Nieuws

Jiyan Düyü’s nieuwe video kunstwerk ‘Heaven must be like this’ is getoond tijdens de tentoonstelling ‘Harvest 2023’ in het compartiment van de Lakeside Collection in Depot Boijmans Van Beuningen

  • Persbericht
  • september 2023
  • Rotterdam - Nederland
Lakeside Collection

Jiyan Düyü’s nieuwe video kunstwerk ‘Heaven must be like this’ is getoond tijdens de tentoonstelling ‘Harvest 2023’ in het compartiment van de Lakeside Collection in Depot Boijmans Van Beuningen.

Jiyan Düyü (1995) studeerde in 2022 af aan de afdeling Audiovisueel van de Gerrit Rietveld Academie. Met haar video-installatie en afstudeerfilm ‘Birds Fly Back’ won ze de Lakeside Collection Award en de Wildcard van het Nederlands Filmfonds. Haar nieuwe werk “Heaven must be like this” ontstond door de twee prijzen te combineren.

In ‘Heaven must be like this’ delen Leonel, Cachupa en Cucada het leven met elkaar. De drie vrienden praten over auto’s, hun kinderen en het verlies van hun ouders.

In 2021 is de Lakeside Collection Award ingesteld en de collectie zet zich de eerste drie jaar in om de prijs uit te reiken aan een van de deelnemers aan de Best of Graduates tentoonstelling, jaarlijks georganiseerd door Galerie Ron Mandos en ondersteund door de Ron Mandos Young Blood Foundation . Zowel de galerie als de stichting worden bewonderd omdat ze jonge kunstenaars onvoorwaardelijk ondersteunen. The Best of Graduates is een tentoonstelling van het afstudeerwerk van de meest getalenteerde studenten van de geaccrediteerde opleidingen Fotografie en Beeldende Kunst van de Nederlandse kunstacademies van elk jaar.

Jaarlijks krijgt de winnaar van de Lakeside Collection Award een artist-in-residence programma in het compartiment van de Lakeside Collection in Depot Boijmans Van Beuningen, inclusief financiële ondersteuning van EUR 5.000,- en begeleiding gedurende deze periode. Met deze prijs wil de Lakeside Collection jonge, lokale en hedendaagse kunstenaars ondersteunen en zichtbaarheid geven. Het creëren van een langdurige relatie met de kunstenaars is een belangrijk anker van het programma.