Nieuws

Lakeside Collection is lid geworden van ‘Vereniging Bedrijfscollecties Nederland” (VBCN)

  • Persbericht
  • juni 2019
  • Rotterdam - Nederland
Vereniging Bedrijfscollecties Nederland (VBCN) logoTandheelkundegroep Logo

Lakeside Collection’s aanwezigheid in de kunstsector is gegroeid en is mede daarom lid geworden van de Vereniging Bedrijfscollecties Nederland. Zo zal de collectie haar bijdrage aan de kunstmarkt en de gemeenschap verder uitbouwen. Dit initiatief maakt het delen van kennis met, en ook het leren van, andere bedrijfscollecties opportuun. Tegelijkertijd is het mogelijk om met deze collecties samen te werken door verschillende artistieke initiatieven te ontplooien, zoals tentoonstellingen.

De VBCN is een onafhankelijk non-profit kennisnetwerk voor Nederlandse bedrijven en (semi)publieke instellingen met een kunstcollectiebeleid. De VBCN bestaat uit 50 organisaties met een bedrijscollectie die gezamenlijk, 100.000 kunstwerken bezitten. De leden brengen een groot en divers publiek in aanraking met kunst en creëren nieuwe verbindingen tussen kunst en de samenleving. De VBCN is hier mee een onderscheidende speler in het culturele veld.

Door middel van bedrijfscollecties komen dagelijks honderdduizenden medewerkers in aanraking met hedendaagse beeldende kunst. Bedrijfscollecties stimuleren de ontwikkeling van de hedendaagse beeldende kunst in Nederland tussen 10 en 20% van totale kunstmarkt. Door werken uit te lenen aan musea maken bedrijfscollecties jaarlijks tientallen exposities mogelijk.