Nieuws

Marloes Roeper (afgestudeerd HKU Utrecht) heeft de eerste Lakeside Collection Award gewonnen. De selectie bestond uit 26 getalenteerde kunstenaars die door de Ron Mandos Young Blood Foundation zijn geselecteerd voor de Best of Graduates 2021

  • Persbericht
  • augustus 2021
  • Rotterdam - Nederland
Ron MandosLakeside Collection

Marloes Roeper (afgestudeerd HKU Utrecht) heeft de eerste Lakeside Collection Award gewonnen. De selectie bestond uit 26 getalenteerde kunstenaars die door de Ron Mandos Young Blood Foundation zijn geselecteerd voor de Best of Graduates 2021.

Onlangs is de Lakeside Collection Award in het leven geroepen en de eerste drie jaar zet de collectie zich in om de prijs uit te reiken aan een van de deelnemers van de tentoonstelling Best Graduates, die jaarlijks wordt georganiseerd door Galerie Ron Mandos en wordt ondersteund door de Ron Mandos Young Blood Foundation. “We bewonderen zowel de galerie als de stichting om jonge kunstenaars onvoorwaardelijk te ondersteunen. De winnaar van onze prijs krijgt een artist in residence programma, inclusief financiële ondersteuning en begeleiding gedurende deze periode. We hopen een langdurige relatie met de kunstenaars op te bouwen.”

Motivatie jury van Lakeside Collection Award 2021:

“De jury heeft grote bewondering voor alle studenten die tijdens hun laatste twee studiejaren gehinderd werden door COVID19 in hun interactie met anderen. Maar de resultaten waren verbluffend. Bij drie kandidaten zagen we een niveau dat ons unaniem raakte en daarom genomineerd voor de Lakeside Collection Award. Dat was het geval bij de schilderijen van Tian Teng en Marloes Roeper en bij de foto’s van Esmee van Zeeventer. Na een lange nek-aan-nekrace met Esmee van Zeeventer koos de jury voor Marloes Roeper.

Marloes Roeper weet met minimale middelen een maximaal effect te bereiken. Haar snelle penseelstreken en haar kleurenschema’s tonen bravoure en hebben een direct effect op de zintuigen. Het stimuleert op mysterieuze wijze het gevoel van ruimte. Marloes kan de wereld in een oogwenk eenvoudig laten lijken en je weet nauwelijks hoe ze daarin slaagt. Maar het plezier in het schilderen is duidelijk zichtbaar en aanstekelijk.

Wij geloven dan ook dat een afgestudeerde met de durf en onbevangenheid van Marloes Roeper een belofte inhoudt voor de toekomst. Met het uitreiken van de Lakeside Collection Award wil de jury haar uitdagen om meer te laten zien. Met de Award hopen we haar te steunen in haar verdere professionalisering en haar een succesfactor te bieden die ze op dit punt in haar carrière verdient.

Wat de mede-genomineerde Esmee van Zeeventer betreft, heeft de Lakeside Collection besloten een van haar werken in de collectie op te nemen.”

Voor meer informatie: https://ronmandos.nl/news/special-announcement-lakeside-collection-award/?section=news-images&