Nieuws

Nieuwe sectie op Art Rotterdam 2024: Artistic Matter, mogelijk gemaakt door Lakeside Capital Partners en gepresenteerd door de Weisbard Galerie Foundation en Annemarie Fine Art

  • Persbericht
  • maart 2024
  • Rotterdam - Nederland
Lakeside Capital Partners

Nieuwe sectie op Art Rotterdam 2024: Artistic Matter, mogelijk gemaakt door Lakeside Capital Partners en gepresenteerd door de Weisbard Galerie Foundation en Annemarie Fine Art. Artistic Matter kreeg een ereplaats op Art Rotterdam 2024. Bij binnenkomst in de grote hal van de oude Tabaksfabriek liep je er zo tegen aan. Waar het in deze rubriek om gaat is een uniek materiaalgebruik. De meeste kunstenaars werken met materialen als olieverf op linnen, aquarel op papier, brons, hout of marmer. Tegelijkertijd kiezen steeds meer kunstenaars voor vernieuwende technieken en bijzondere materialen. Artistieke Matter zet deze kunstenaars in de spotlight.

Dit keer is het de Slowaaks-Rotterdamse kunstenaar Tomáš Libertíny. Hij introduceert complexe raamwerken en constructies in een bijenkorf. Geduldig begeleidt hij de bijen in het bouwproces, waardoor er een delicate verbinding ontstaat tussen mens en natuur. Het effect is een bijzondere, gestileerde vorm in bijenwas.

In samenwerking met kunstenaar Tomáš Libertíny werd Lakeside Bee Farm gebouwd op het landgoed van het hoofdkantoor van Lakeside Capital Partners in Rotterdam – Overschie. De langdurige relatie tussen de kunstenaar Tomáš Libertíny en de Managing Partner van Lakeside Capital Partners, Ali Keles, creëerde een vruchtbare basis voor deze langdurige samenwerking. Zijn werk bevindt zich in de collecties van onder meer MoMA, Museum Boijmans Van Beuningen, MAD/Paleis de Louvre, AkzoNobel Art Foundation en Lakeside Collection.

Tomáš Libertiny | mogelijk gemaakt door Lakeside Capital Partners | gepresenteerd door de Weisbard Galerie Foundation en Annemarie Fine Art