Nieuws

Tandheelkunde Groep Nederland past hoge maatregelen toe tegen het COVID-19 virus en houdt deuren open voor spoedbehandelingen

  • Persbericht
  • maart 2020
  • Rotterdam - Nederland
Tandheelkundegroep Logo

Het COVID-19 virus, dat voor het eerst werd gediagnosticeerd in Wuhan, China, verhoogde begin maart het effect in Europa. Het eerste geval in Europa verscheen op 21 januari in Bordeaux, Frankrijk. Er is geen land op het continent waar het virus niet wordt waargenomen. Veel landen, zoals Italië en Frankrijk, hebben een uitgaansverbod opgelegd. De Wereldgezondheidsorganisatie omschreef de uitbraak als pandemie. Wereldwijd zijn wetenschappelijke onderzoeken voor de behandeling gestart.

Het COVID-19 virus, dat over de hele wereld zijn sporen achterlaat, wordt ook in Nederland intensief waargenomen. Overheidsfunctionarissen hebben een aantal maatregelen genomen om een gecontroleerde verspreiding van de uitbraak te bewerkstelligen. Onder deze maatregelen vallen de sluiting van scholen, bars, restaurants, cafés en sportscholen. Anderzijds zetten gezondheidsinstellingen hun activiteiten voort om de volksgezondheid te beschermen.

Tandheelkunde Groep Nederland beperkt behandelingen, conform de aanbevelingen van de gezondheidsorganisaties en overheidsmaatregelen, tot spoedgevallen. Alle praktijken zijn open voor behandelingen van de spoedgevallen. De praktijken van Tandheelkunde Groep Nederland zijn bereid om de patiënten van de tandartsen te behandelen die door het virus niet kunnen werken. De behandelaars in de groep dragen maskers van hoog technologisch niveau en beschermende pakken. De praktijken worden regelmatig gedesinfecteerd. Voor de volksgezondheid van onze samenleving zijn alle maatregelen genomen om dienstbaar te kunnen zijn.